Патріотизм
|
|
Sacred | Дата: Вторник, 25.03.2008, 14:39 | Сообщение # 1 |
ГЕнералисимус
Статус: Под Штурвалом
| Патріотизм — це любов до своєї Вітчизни. Звичайно ж, розуміння патріотизму в незалежній Українській державі відрізняється від комуністичного розуміння, як небо від землі. Можна деталізувати ці відмінності, але найсуттєвіша різниця є діаметрально протилежною. Якщо комуністична ідеологія вкладала в поняття патріотизму класову ненависть, то в національній самосвідомості це поняття утвердилося як любов до всього рідного, глибинного, материнського. Себто, поняття патріотизму як філософсько-соціальної категорії в Українській незалежній державі очистилося від штучних інтернаціоналістських догм, набрало природного національного змісту, як і в будь-якій національній державі. Патріотизм — поняття глибинне, його зародки закладені у кожному на генному рівні. Але не кожен є справжнім патріотом. Бо зародок вимагає свого розвитку. Патріотизм з інтуїтивного має стати усвідомленим. Для цього любов до рідного, українського і слід плекати та виховувати ще з немовляти, а потім — у дитсадку, школі, вузі. Щоб виростити Громадянина, а не просто особу чоловічої чи жіночої статі. Щоб кожен зміг відчути себе часточкою великого і древнього народу. Щоб кожен міг збагнути глибину і неохопність святого почуття патріотизму. Щоб кожен міг усвідомити, що патріотизм — це не спосіб самовираження, скільки б не кричати про любов до Вітчизни і скільки б знаків оклику не ставити в кінці кожного крику. Патріотизм — це стан душі, спосіб мислення і світобачення, це конкретне життя у конкретних обставинах, коли людина відчуває, що вона — у Вітчизні, а Вітчизна — у ній, і вони — нерозривні. Замініть поняття «вітчизна» на поняття "Україна" і матимете український патріотизм. Іншого й бути не може: у національній державі поняття патріотизму завжди є національним. І не біймося цього — цим пишатися треба.
|
|
| |
Sacred | Дата: Вторник, 25.03.2008, 15:19 | Сообщение # 2 |
ГЕнералисимус
| Стаття котра виграла на конкурсі "Я-Українець!" "Я не люблю сало, не ношу вышиванку и не знаю слов украинского гимна. Я не переплывал Днепр и не умею танцевать гопак. На моем столе не лежит "Кобзарь", а на стене не висят рушники. Моя кровь красная, а не желто-голубая. Я не склоняю "пальто" и "кино", и три самых важных слова я сказал на русском языке. Я - украинец? Я болею за "Динамо", за Кличко и Клочкову. Я видел эту землю из иллюминатора Боинга, но я вернулся. Мне не нужны неоновые города и силиконовые женщины. Я не буду жить там, где улицы без имен, а люди без отчеств. Я останусь здесь. Здесь земля еще не остыла от огня, и еще не стерлись на плитах имена незабытых предков. Здесь девушки читают в метро и пишут стихи на парах по термодинамике. Здесь на деньгах поэты, а не президенты. Здесь шутят смешно и улыбаются честно. Из сердца не вычеркнуть пятую графу. Я -украинец Я люблю узкие улицы Львова и Харьковские проспекты. Мне стали родными беззаботная Одесса, деловитый Донецк и легендарная Полтава. Я не верю патриотам на трибунах, но верю патриотам в окопах. Я верю в эту страну: я доверяю этому воздуху - он держит купол, этим горам - они держат страховку, этим людям - они держат слово. Я люблю стук каблучков по плитке Крещатика, скрип снега в Карпатах и шуршание крымской гальки. Мне никогда не забыть украинской колыбельной и поцелуя на Андреевском. А еще: мне часто снится необъятное небо и поле подсолнухов. И мой сын родится здесь. Я - украинец" Що ви думаєте з приводу написаного?
|
|
| |
Sacred | Дата: Вторник, 25.03.2008, 15:46 | Сообщение # 3 |
ГЕнералисимус
| а ви любите свою Батьківщину?
|
|
| |
Serg | Дата: Вторник, 25.03.2008, 16:01 | Сообщение # 4 |
ГЕнералисимус
| Я - Українець ,але не завжди пишаюся Батьківщиною . Надто багато негативних фактів
Управление форумом : п.№1 Администратор всегда ПРАВ! п.№2 Обращатся в п.№1
|
|
| |
Riva | Дата: Вторник, 25.03.2008, 16:08 | Сообщение # 5 |
Генерал-майор
| Serg, Батьківщина є Батьківщина,справа в тому хто за а хто проти...
|
|
| |
Sacred | Дата: Вторник, 25.03.2008, 16:10 | Сообщение # 6 |
ГЕнералисимус
| Serg, а ти не дивлячись ні на кого пишайся!не обов"язково порівнювати свій патріотизм з людьми які нас оточують..
|
|
| |
Serg | Дата: Вторник, 25.03.2008, 16:18 | Сообщение # 7 |
ГЕнералисимус
| Sacred, спробую)
|
|
| |
mots | Дата: Вторник, 25.03.2008, 17:24 | Сообщение # 8 |
Очень добрый админ!
| я ПАТРИОТ и ТИХО....ВСЕ ПОНЕЛИ П-А-Т-Р-И-О-Т...уКРАИНА ЗЕ БЕСТ...хОхЛы РУЛЯТЬ ПЛАНЕТОЮ
|
|
| |
Sacred | Дата: Вторник, 25.03.2008, 17:26 | Сообщение # 9 |
ГЕнералисимус
| mots, так..за Батьківщину треба горою стояти)!
|
|
| |
mots | Дата: Вторник, 25.03.2008, 17:31 | Сообщение # 10 |
Очень добрый админ!
| Sacred, DA KAKOY GOROY??? VSEX ZAREZY SAM OSTANYC'! PONIALI VCE?
|
|
| |
Serg | Дата: Вторник, 25.03.2008, 17:40 | Сообщение # 11 |
ГЕнералисимус
| mots, а че эт ты то по-русски то по албански пишеш ?))
|
|
| |
Sacred | Дата: Вторник, 25.03.2008, 17:43 | Сообщение # 12 |
ГЕнералисимус
| mots, це вже не патріотизм а тероризм якийсь...
|
|
| |
mots | Дата: Вторник, 25.03.2008, 17:45 | Сообщение # 13 |
Очень добрый админ!
| Serg, а це я иноземні служби дурю....щоб вони не догодалися що це я (тільки не кажи ні кому) kto pro4el predlogaet'ca zastrilit'sa samomy
|
|
| |
Sacred | Дата: Вторник, 25.03.2008, 17:50 | Сообщение # 14 |
ГЕнералисимус
| mots, є рушниця?
|
|
| |
Serg | Дата: Вторник, 25.03.2008, 18:02 | Сообщение # 15 |
ГЕнералисимус
| Sacred, йому і без рушниці не погано ))
|
|
| |